“Het is bijna te mooi om op te eten!” Herken je die zin, hangende met je telefoon over een mooi opgemaakt gerecht? Dan is Eetschilderij echt iets voor jou, want de culinaire kunstwerken van eigenaar en chef-kok Marnix zijn een lust voor het oog, en meer!

Geniet met collega’s van een menu wat je nog heel lang nablijft… al is het maar door de ongetwijfeld vele foto’s die ervan gemaakt worden.

 

Eetschilderij is (coronaproof) eetbeleving en kunstwerk in één - 1

Eetschilderij is een ontdekkingstocht

Twaalf jaar geleden begon Marnix op een studentenfeest met zijn idee om alle losse borden te vervangen door één groot bord, namelijk de tafel! Dat concept smaakte naar meer; en zo geschiedde. Een menu bij Eetschilderij begint met een warm, gebonden soep met ingrediënten uit de lokale tuin. Het hoofdgerecht is een uniek compositie van geroosterde, gekookte en onbereide items, afgemaakt met een diversiteit aan crumbles, sauzen en poeders. Evenredig geserveerd op losse (kleine) tegels, zodat je er individueel of als huishouden van kunt genieten. Tijd om je fototoestel erbij te pakken! En vooral om te genieten van de uitzonderlijke en vaak onverwachte smaken. Het dessert wordt trouwens op traditionele wijze geserveerd; uiteraard ook prachtig opgemaakt.

 

Eetschilderij is (coronaproof) eetbeleving en kunstwerk in één - 1

Een diner met een puur verhaal

Marnix kookt al vanaf jonge leeftijd. Na de koksopleiding werkte hij voor grote chefs in Nederland, Amerika en Australië. Tijdens zijn reizen woonde hij een tijd bij een stam in het oerwoud van Papua Nieuw-Guinea. Hij leerde hun taal en at hun eten. Eenmaal thuis werkte hij enkele jaren als chef-kok in verschillende restaurants in Nederland en reisde hij gedurende een jaar langs verschillende bio-dynamische boerderijen in Europa. Zijn visie is duidelijk: “We ontdekken nieuwe smaken en koken precies met wat de natuur ons nú aanbiedt. Elk Eetschilderij is een uniek kunstwerk. Producten zijn lokaal geproduceerd en biologisch of bio-dynamisch. En waar mogelijk worden producten gebruikt afkomstig uit voedselbossen; echt uit de natuur.”

Eetschilderij klinkt als een bijzonder concept in een heel gezond jasje. Geniet, en eet smakelijk!

 

Auteur: Bas Veldkamp