Schilderijen om (letterlijk) op te vreten bij pop-up restaurant Eetschilderij!

Rotterdam – Ze zijn om in te lijsten. De eetschilderijen van Marnix Lange. Voor zijn werken verbouwt Lange op natuurlijke wijze groente in zijn tuin, om die vervolgens op kunstzinnige wijze te serveren. Vanaf 4 maart kunnen kunst- én voedselliefhebbers een kijkje en een hapje nemen in het pop-up restaurant Eetschilderij van Weelde.

Kunst voor zowel het oog als de mond. Dat zijn de eetschilderijen van chef Marnix Lange in het restaurant van Weelde. Je hebt daar de kans op een spectaculaire eetervaring, waarbij de gezondheid en connectie met de natuur centraal staan. Dit komt doordat de natuur de grootste inspiratiebron is voor de chef.

Lange reisde verschillende continenten over en heeft een tijd bij een stam in Nieuw-Guinea gewoond. Tijdens het reizen is zijn liefde voor de natuur alleen maar gegroeid. En heeft hij het concept van Eetschilderij heeft bedacht. Nu krijgen Rotterdammers de mogelijkheid om een eetschilderij te proeven.

Het Eetschilderij kent drie varianten. In het eerste variant, de ‘dining stijl’, zitten de gasten als in een restaurant aan tafel en de chef komt langs tafel om het kunstwerk te serveren. Het eetbare kunstwerk wordt geserveerd op statafels. Voor de tweede variant wordt een meergangen-menu geserveerd met een eetschilderij als hoofdmaaltijd. Het eetschilderij ‘retreat’, de derde variant, is één groot kunstwerk op een lage tafel waar de deelnemers omheen zitten.

Marnix heeft geen eigen restaurant, maar verzorgt een bijzondere ervaring op de locatie. De chef zorgt voor de volledige catering, de koks, servies, bestek en zelfs de tafels. Een bijpassend arrangement van natuurwijnen is een optie. Het Eetschilderij wordt gelanceerd in de vorm van een pop-up in het restaurant van Weelde. Marnix zal hier één maand lang een vier gangen menu bereiden.

Je kunt hier vanaf 4 maart elke woensdag tot zondag terecht om te genieten van zijn kunstwerken. Het menu bestaat uit complexe eetschilderijen die gemaakt zijn met talloze groenten en structuren. Blije Wijnen verzorgt de natuurwijnen, passend bij het gekozen menu. Je kunt Restaurant Weelde vinden aan de Marconistraat 39.