Chef Marnix Lange maakt eetbare kunstwerken om te delen met je tafelgenoten. Deze zogenoemde Eetschilderijen zijn bedoeld om in tijden van alles snel een moment van rust te vinden en opnieuw een verbinding tussen mensen en natuur te maken.

De Eetschilderijen zijn een waar schouwspel om te zien, maar ook op het gebied van geur, textuur en smaak. Het is de bedoeling dat de kunstwerken van Lange alle zintuigen prikkelen. Ieder kunstwerk is uniek doordat het op locatie wordt gemaakt met lokaal geproduceerde en biologische producten.

Zoektocht naar verbinding

Voor lange is het niet simpel creatief met eten zijn, maar zit er een diepere gedachte achter. Een Eetschilderij is in zijn ogen een zoektocht naar de verbinding tussen mens en natuur. Naar de betekenis van gezondheid en vitaliteit van de aarde en haar bewoners. Hij laat zich daarbij inspireren door de seizoenen en wat er in zijn eigen tuin groeit.

Drie varianten

Er is op drie manieren te genieten van een Eetschilderij. De eerste manier is ‘dining stij’, daarbij zitten gasten aan tafel en chef Lange komt langs tafel om het kunstwerk te dresseren. Bij een ‘walking dinner’ wordt het kunstwerk geserveerd op statafels. In beide gevallen wordt een viergangenmenu geserveerd met als hoofdmaal een Eetschilderij.

Bij de variant ‘retreat’ wordt één groot kunstwerk op een lage tafel geserveerd waar deelnemers omheen zitten. De chef en gasten nemen bij deze variant uitgebreid de tijd om stil te staan bij het werk van de natuur en er wordt een moment van dankbaarheid voor het voedsel ingericht.

Pop-uprestaurant

De gehele maand maart kunnen gasten geniet van het Eetschilderij in de vorm van een pop-uprestaurant in Weelde Rotterdam. Daar bereidt Lange de hele maand van woensdag tot en met zondag een viergangenmenu. Dit menu bestaat natuurlijk uit verschillende Eetschilderijen met veel componenten, groenten en structuren. De natuurwijnen van Blije Wijnen worden passend geserveerd bij het menu.