Ons verhaal

Eetschilderij

Eetschilderij is allereerst een spektakel voor de zintuigen. Prachtige smaken, op een uitzonderlijke manier geserveerd: elk Eetschilderij is een uniek kunstwerk.

Wij werken alleen met écht goede producten. Lokaal geproduceerd en biologisch of bio-dynamisch. En waar mogelijk gebruiken we producten afkomstig uit voedselbossen, uit de natuur. Deze producten groeien op in een omgeving met veel biodiversiteit. Ze zijn daardoor nóg mooier en het is beter voor de aarde.

“Wij werken alleen met écht goede producten.”

Maar Eetschilderij is méér. Het is het resultaat van een zoektocht. Naar originele producten van onze eigen bodem. Naar oude bereidingswijzen en nieuwe technieken. Naar waarden en naar de verbinding van de mens en de natuur waarin we leven.

Voor de thuisbasis van dit cateringbedrijf hebben we een plek gevonden omringd met natuur. Daar staat de keuken en hier bereiden we de cateringen voor. Ook ligt hier een prachtige permacultuur tuin die ons veel inspiratie levert.

“Maar Eetschilderij is méér. Het is het resultaat van een zoektocht.”

Marnix

Marnix kookt al vanaf jonge leeftijd. Na de koksopleiding werkte hij voor grote chefs in Nederland, Amerika en Australië. Tijdens zijn reizen woonde hij een tijd bij een stam in het oerwoud van Papua Nieuw-Guinea. Hij leerde hun taal en at hun eten. Enkele van deze mensen zagen hiervoor nooit eerder een blanke man. Marnix zag op zijn beurt ook iets nieuws: een afstemming met de natuur en een vredigheid die hij niet kende van thuis. Deze ervaring raakte hem diep.

Eenmaal thuis werkte hij enkele jaren als chefkok in verschillende restaurants in Nederland. Toch kon de natuur hem niet loslaten en bleef hij verlangen naar meer afstemming met de natuur. Hij besloot een camper te kopen en reisde gedurende een jaar langs verschillende bio-dynamische boerderijen in Europa.

Hier werkte hij en zag hoe in de natuur alles met elkaar samenhangt en een balans vindt met elkaar. Dat de planten en dieren tijd nodig hebben om te volgroeien. En dat dit soort producten op een onbeschrijflijke wijze voller en rijker zijn van smaak en voeding. Op deze reis bedacht hij het concept Eetschilderij en beloofde om alleen nog maar met deze volwaardige producten te werken.

Marnix leeft nu met zijn geliefde op een landgoed tegen de Belgische grens, waar zij omringd zijn door natuur en hun permacultuur tuin verzorgen. “Hier zien we de gewassen in alle verschillende fasen. We ontdekken nieuwe smaken en koken precies met wat de natuur ons nú aanbiedt.”

Events

LANCERING VAN EETSCHILDERIJ
BIJ WEELDE

Op woensdag 4 maart is de openingsavond en de rest van de maand zijn we van woensdag t/m zondag geopend.

Contact

Telefoon

06 280 967 30

Mail

marnix@eetschilderij.nl

Volg ons online